2021 m. rugsėjo 14 d., antradienis

Pasiruošimas VBE #6: diagramos, nupjautinis kūgis, irracionalieji reiškiniai, funkcijos reikšmių pokytis, vektorių kolinearumas

Šiandienos pasiruošime diagramų, nupjautinio kūgio, irracionaliųjų reiškinių, funkcijos reiškmių pokyčio, vektorių kolienarumo uždavinius.

Nepamirškite, jog tie, kas šio įrašo komentaruose parašo visus teisingus atsakymus ir nurodo Instagram profilį, iš kurio seka mūsų Instagram @uzknisomatematika, arba Instagram puslapyje paskelbto įrašo komentaruose palieka teisingus atsakymus ir seka mūsų Instagram @uzknisomatematika, dalyvauja loterijoje 10 nemokamų uždavinių išsprendimų su paaiškinimais gauti!

Jeigu reikalinga individuali pagalba su uždaviniais, žiūrėkite skyrelį "Reikia individualios pagalbos?"

1. Klasėje yra 30 vaikų. 12 iš jų lanko šiuolaikinių šokių pamokas, 9 lanko informatikos būrelį, o likusieji - nelanko nieko. Iš likusiųjų trečdalis norėtų lankyti popamokinę veiklą, tačiau tam negali skirti finansų/laiko. Pateikite klasės pasiskirstymą pagal lankomus būrelius ir poreikius procentais ir nubraižykite skritulinę diagramą.

2. Nupjautinio kūgio pagrindų skersmenys yra 12 ir 6 cm, aukštis - 5 cm. Apskaičiuokite tokio nupjautinio kūgio paviršiaus plotą ir tūrį.

3. Sutvarkykite šiuos reiškinius taip, kad jų šaknyse neliktų irracionalumo:







4. Apskaičiuokite tolydžios funkcijos reikšmių pokytį nurodytuose taškuose:

5. Ar vektoriai kolinerarūs? Įrodykite.


Sėkmės!