2021 m. spalio 26 d., antradienis

Pasiruošimas VBE #7: lygtys su moduliu, funkcijų išvestinės, vidurkis, mediana, moda, vektoriai, tekstinių uždavinių lygtys

Šiandienos pasiruošime spręsti lygčių su modulio ženklu, funkcijų išvestinių, vidurkio, medianos, modos, vektorių, tekstinių uždavinių lygčių uždavinius.

Nepamirškite, jog tie, kas šio įrašo komentaruose parašo visus teisingus atsakymus ir nurodo Instagram profilį, iš kurio seka mūsų Instagram @uzknisomatematika, arba Instagram puslapyje paskelbto įrašo komentaruose palieka teisingus atsakymus ir seka mūsų Instagram @uzknisomatematika, dalyvauja loterijoje 10 nemokamų uždavinių išsprendimų su paaiškinimais gauti!

Jeigu reikalinga individuali pagalba su uždaviniais, žiūrėkite skyrelį "Reikia individualios pagalbos?"

1. Išspręskite šias lygtis:






2. Užrašykite šių funkcijų išvestines:







3. Šeimoje yra 7 vaikai, kurių amžius: 29, 15, 13, 21, 19, 26, 23. Apskaičiuokite vaikų amžiaus:

a) vidurkį;

b) medianą;

c) modą.

4. Raskite vektoriaus MN koordinates, kai yra žinoma, jog:


5. Juozas iš miesto A išvažiuoja dviračiu ir važiuoja 25 km/h greičiu. Jis važiuoja susitikti su Milda link miesto B, o ji link jo važiuoja taipogi dviračiu, tik lėčiau - 20 km/h greičiu. Tarp Juozo ir Mildos miestų yra 35 km atstumas. Juozas tik po 10 minučių, kai išvažiuoja iš miesto, paskambina Mildai, kad ši taip pat važiuotų. Užrašykite formulę, kuri leistų nustatyti, koks atstumas liko tarp Juozo ir Mildos priklausomai nuo laiko, praėjusio po Juozo starto (laikas minutėmis nuo starto - x).


Sėkmės!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą