2019 m. rugsėjo 6 d., penktadienis

Day #4. VBE. Paprastosios ir sudėtinės palūkanos. Greitosios daugybos formulės. Lygtys su daugianariais. Trikampių panašumas. Atsitiktinio dydžio skirstinys. Lygtys su funkcijomis.

1. Povilas Audriui paskolino 50 € ir jie sutarė, jog jeigu Audrius grąžins pinigus per savaitę, jam palūkanų mokėti nereikės, bet jeigu uždels - reikės mokėti po 1 % per dieną nuo pasiskolintos sumos. Tiesa, paskolinimo diena neįeina į minimą savaitę, t.y. jeigu pinigus Audrius gavo pirmadienį, vėliausiai atiduoti be palūkanų juos gali kitą antradienį. Kiek turės atiduoti Audrius, jeigu pinigus gavo rugsėjo 6 dieną, o atiduoti galės tik rugsėjo 23 d.?
2. Suprastinti reiškinius:
3,. Išspręsti lygtis:
4. Raskite x:
5. Išspręsti lygtis ir nelygybes:

6. Smiginio žaidėjas meta strėlytę į taikinį ir stengiasi pataikyti į viduriuką. Pataikymo tikimybė - 0,15. Atliekami trys metimai per vieną žaidėjo eilę. Sudarykite atsitiktinio dydžio skirstinį, jeigu atsitiktinis dydis X yra pataikytų į viduriuką metimų per eilę skaičius. 


Turite klausimų? Klauskite komentaruose.
Su laiku pildysis ir paaiškinimų sekcija, todėl sekite ten - jeigu kas nors neaišku, ten rasite atsakymus!

Tik primename, jog visas aukščiau pateiktas turinys yra intelektinė nuosavybė, saugoma autorinių teisių. Be tinklaraščio kūrėjų raštiško sutikimo platinti, kopijuoti ar kitaip platinti įraše esančią informaciją griežtai draudžiama.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą