2021 m. rugpjūčio 19 d., ketvirtadienis

Pasiruošimas VBE #3: periodinės trupmenos, funkcijų grafikų atpažinimas, tikimybės, kosinusų/sinusų teorema, sudėtiniai procentai

Šiandienos pasiruošime rasite periodinių trupmenų, funkcijų atpažinimo, tikimybių, kosinusų/sinusų teoremos, sudėtinių procentų uždavinius.

Nepamirškite, jog tie, kas šio įrašo komentaruose parašo visus teisingus atsakymus ir nurodo Instagram profilį, iš kurio seka mūsų Instagram @uzknisomatematika, arba Instagram puslapyje paskelbto įrašo komentaruose palieka teisingus atsakymus ir seka mūsų Instagram @uzknisomatematika, dalyvauja loterijoje 10 nemokamų uždavinių išsprendimų su paaiškinimais gauti!

Jeigu reikalinga individuali pagalba su uždaviniais, žiūrėkite skyrelį "Reikia individualios pagalbos?"

1. Paverskite šias dešimtaines trumpenas į paprastąsias:

a) 0,23(12)

b) 1,(5)

c) 1,0(1)

2. Kuriam iš grafikų neteisingai užrašyta formulė?


3. Jeigu Jonas bilietus lėktuve, kuriame iš 366 vietų tik 112 yra prie iliuminatoriaus, kokia tikimybė atsisėsti būtent prie jo? Jeigu Jonui gavus bilietą prie iliuminatoriaus jam norėsis šalia pasisodinti draugą, kokia tikimybė tai padaryti perkant bilietus su atsitiktiniais eilės ir vietos numeriais?
4. Trikampis ABC turi kraštinę AB, kurios ilgis yra 12 cm bei kraštinę AC, kurios ilgis 5 cm. Kampas A lygus 72 laipsniams. Raskite kraštinę BC irkampų B ir C dydžius.
5. Arijus pasiskolino iš Simo 10000 Eur trejiems metams su 0,5 % metinėmis palūkanomis, tačiau atidavė visą skolą praėjus dvejiems metams. Paskaičiuokite, kiek pavyko uždirbti Simui palūkanų iš tokios paskolos.

Sėkmės!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą