2021 m. rugpjūčio 24 d., antradienis

Pasiruošimas VBE #4: atsitiktinio dydžio skirstinys, šoninės briaunos ir piramidės pagrindo kampas, funkcijų savybės, procentai, funkcijų grafikų transformacijos

Šiandienos pasiruošime rasite atsitiktinio dydžio skirstinio, šoninės briaunos ir piramidės pagrindo kampo, funkcijų savybių, procentų ir funkcijų grafikų transformacijų uždavinius.

Nepamirškite, jog tie, kas šio įrašo komentaruose parašo visus teisingus atsakymus ir nurodo Instagram profilį, iš kurio seka mūsų Instagram @uzknisomatematika, arba Instagram puslapyje paskelbto įrašo komentaruose palieka teisingus atsakymus ir seka mūsų Instagram @uzknisomatematika, dalyvauja loterijoje 10 nemokamų uždavinių išsprendimų su paaiškinimais gauti!

Jeigu reikalinga individuali pagalba su uždaviniais, žiūrėkite skyrelį "Reikia individualios pagalbos?"

1. Metami trys lošimo kauliukai. Atsitiktinis dydis X - atvirtusių skaičių 3 skaičius. Sudarykite atsitiktinio dydžio skirstinį.

2. Taisyklingosios piramidės OABCD pagrindas ABCD - kvadratas. Jo kraštinės ilgis 4 cm, o kvadrato įstrižainė ir piramidės šoninė briauna lygios. Apskaičiuokite kampą tarp šoninės briaunos ir pagrindo.

3. Raskite funkcijos y = (x + 2) ^ 2

a) apibrėžimo sritį;

b) reikšmių sritį;

c) didėjimo ir mažėjimo intervalus;

d) didžiausią ir mažiausią reikšmes intervale [-3; 2].

4. Televizorius sausio pradžioje kainavo 935 Eur. Kovo mėnesį jo kaina buvo kritusi 5 % ir tokia pati išliko iki balandžio pabaigos, o balandžio pabaigoje buvo paskelbtas išpardavimas ir televizorius nukainotas 25 %. Kokia dabar televizoriaus kaina?

5. Įvardykite nebraižydami, kokios transformacijos (per kiek vienetų į kairę ar dešinę, į viršų arba į apačią) atliktos su šiais funkcijų grafikais:

a) y = x ---> y = (x - 6) + 5

b) y = x ^ 2 ---> y = (x - 3) ^ 2 - 4

c) y = x ^ 2 ---> y = x ^ 2 - 4x + 1

Sėkmės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą